Дозволете им на вашите студенти да ги изградат утрешните (идните) еко-градови!

Ако сте наставник на деца од 6 до 14 години и имате цел да го воведете концептот на одржливи градови на вашите ученици, оваа платформа за учење ви обезбедува вредни ресурси.
Со позиционирање на курсорот на сликата и избирање на еден од шесте модули ќе добиете пристап до:

  • НАСТАВНА ПРОГРАМА со темелни информации за одржливи градови.
  • ПРИРАЧНИК со активности и часови за дизајнирање одржливи градови со лего-коцки.
  • КВИЗ за тестирање на вашето знаење за темата на модулот.
  • ГАЛЕРИЈА на модели изградени со лего-коцки од студенти од цела Европа, како примери

за да ве инспирираат.