Η θεωρία του Ian McHarg για τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό

Source: No proof necessary

Εισαγωγή

Για να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες προκλήσεις του 21ου αιώνα, έχει καταστεί προφανές ότι χρειαζόμαστε μια ολιστική, βιώσιμη προσέγγιση στην αστική ανάπτυξη, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τη διατήρηση ενός υγιούς οικοσυστήματος. Το 1969 ο αρχιτέκτονας τοπίου Ian McHarg υποστήριξε μια οικολογική προσέγγιση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των πόλεων, προτείνοντας ότι τα περιβαλλοντικά συστήματα και τα τοπία πρέπει να αναλύονται, να χαρτογραφούνται και να ιεραρχούνται, προκειμένου να εκτιμηθεί ποια τοποθεσία είναι η καταλληλότερη για την οικοδόμηση πόλεων. Η θεωρία του είναι επίκαιρη σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθώς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κατά της κλιματικής αλλαγής. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την οικολογική προσέγγιση του Ian McHarg, διαβάστε τις σελίδες 9-18 του προγράμματος σπουδών.

Δραστηριότητες

Με τις 3 δραστηριότητες της ενότητας 1 του εγχειριδίου (σελίδα 5-42) οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν μια βασική εισαγωγή στη θεωρία του Ian McHarg για τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Εξοικειώνονται με τον Ian McHarg ως πρόσωπο και με το βιβλίο του "Design with Nature" μέσω της αφήγησης ιστοριών, του παιχνιδιού ρόλων, του αισθητηριακού παιχνιδιού και της κατασκευής στρωμάτων και κτιρίων με τουβλάκια LEGO. .

Γκαλερί

Εμπνευστείτε από το τι οραματίστηκαν μαθητές από τη Βόρεια Μακεδονία, την Πορτογαλία, τη Δανία, την Κύπρο και τη Γερμανία για τη βιώσιμη πόλη του μέλλοντος. Επισκεφθείτε την Πινακοθήκη μας για μοντέλα που κατασκευάστηκαν με τουβλάκια LEGO και δείχνουν τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων μας που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν. Αν έχετε χρησιμοποιήσει τις δραστηριότητες για τα μαθήματά σας και θέλετε να εμπνεύσετε άλλους, μπορείτε να συνεισφέρετε στη γκαλερί. Στείλτε τις φωτογραφίες σας με πληροφορίες για το ποια δραστηριότητα κάνατε σε ποιο πλαίσιο στο activity@youngsters4ecocities.eu..

Κουίζ

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στο θέμα με το κουίζ μας. Για αυτοαξιολόγηση προσπαθήστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις πριν και μετά την ανάγνωση ολόκληρης της ενότητας.