Αστική γεωργία

Source: Simon Krabbe

Εισαγωγή

Σε αυτή την ενότητα, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τον τομέα της αστικής γεωργίας και τη σημασία της για το βιώσιμο μέλλον των πόλεών μας. Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε για ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες σε όλη την Ευρώπη που προωθούν την κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική και προσωπική ευημερία των ανθρώπων που συμμετέχουν στις δραστηριότητές τους. Για περισσότερα σχετικά με την αστική γεωργία διαβάστε τις σελίδες 104-117 του προγράμματος σπουδών.

Δραστηριότητες

IΠροκειμένου να παρουσιάσετε τα θέματα που καλύπτονται από αυτή την ενότητα με διασκεδαστικό και ελκυστικό τρόπο, θα βρείτε τρεις δραστηριότητες στο εγχειρίδιο:
 • Δραστηριότητα 6.1 - Σχεδιασμός οικολογικών κτιρίων σε αστικό περιβάλλον
 • Δραστηριότητα 6.2 - Η πράσινη πόλη μου Lego
 • Δραστηριότητα 6.3 - Ο σχολικός μου κήπος!
 • Βρείτε τις δραστηριότητες στη σελίδα 179-208 του εγχειριδίου.

  Γκαλερί

  Εμπνευστείτε από το τι οραματίστηκαν μαθητές από τη Βόρεια Μακεδονία, την Πορτογαλία, τη Δανία, την Κύπρο και τη Γερμανία για τη βιώσιμη πόλη του μέλλοντος. Επισκεφθείτε την Πινακοθήκη μας για μοντέλα που κατασκευάστηκαν με τουβλάκια LEGO και δείχνουν τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων μας που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν. Αν έχετε χρησιμοποιήσει τις δραστηριότητες για τα μαθήματά σας και θέλετε να εμπνεύσετε άλλους, μπορείτε να συνεισφέρετε στη γκαλερί. Στείλτε τις φωτογραφίες σας με πληροφορίες σχετικά με το ποια δραστηριότητα κάνατε σε ποιο πλαίσιο στο activity@youngsters4ecocities.eu.

  Κουίζ

  Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στο θέμα με το κουίζ μας. Για αυτοαξιολόγηση προσπαθήστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις πριν και μετά την ανάγνωση ολόκληρης της ενότητας.